Ilmaiset postikulut yli 49€ tilauksiin!

Herkkä iho

Ihon herkkyys voi vaihdella hyvinkin paljon elämäntilanteen ja vuodenaikojen mukaan. Sairastuminen myös voi laittaa ihon hälytystilaan. Ihon herkistyessä ihon hydrolipidikalvo heikkenee ja iho reagoi herkemmin ulkoisiin ärsykkeisiin.

Herkkyys voi johtua:

* Stressistä ja henkisestä ylirasituksesta
* Ihon hoitamattomuudesta ja sopimattomista tuotteista
* Kuumasta, kylmästä, viimasta, uv- säteilystä, ilmansaasteista
* Ilmastoinnista
* Ravinnosta, joistakin mausteista
* Näyttöpäätetyöskentelystä
​* Perinnöllinen taipumus


Mikä ihotyyppi on muita alttiimpi herkistymään?

Yleensä ohut iho, kuiva iho ja normaali iho on alttein herkistymään, mutta myös rasvainen iho voi olla herkästi reagoiva. Herkkä iho reagoi yleensä liian tehokkaaseen kuorintaan, voimalliseen käsittelyyn - mustapäiden - tai finnien puristeluun, liian mausteiseen ruokaan. Myös pitkäaikaiset lääkkeet vaikuttavat ihon kuntoon.
Herkän ihon tunnistaa punakkuudesta, iho voi olla kuuman tai karhean tuntuinen. Couperosaa voi esiintyä ja laajentuneita verisuonia.
Herkkää ihoa tulisi hoitaa sopivilla tuotteilla, jotka eivät ole liian peseviä, herkälle iholle on omat tuotteensa. Säännöllisellä hyvällä kotihoidolla ihon saa normalisoitumaan. Hellävarainen puhdistusemulsio on sopivin puhdistukseen joka pyyhitään iholta. Tärkeä on myös käyttää alkoholitonta kasvovettä joka palauttaa ihon ph:n normaaliksi valmistaen ihon seerumia ja voidetta varten. Voiteen ja seerumin tarkoitus on poistaa kireyden tunnetta ja punoitusta.

Miten voi torjua herkkää ihoa?

Säännöllinen puhdistus ja hoito on kaikkein tärkeintä! Elämäntavoilla on varmasti myös yhtä iso vaikutus. Terveelliset elämäntavat auttavat herkän ihon hoidossa. Vältä liian voimakkaita tuotteita ja kuorintoja, mekaaninen kuorinta voi ärsyttää, suositeltavaa olisi käyttää ennemmin entsymaattista kuorintaa joka sopii paremmin herkälle iholle. Suojaa iho saunassa herkälle iholle sopivalla naamiolla. Suojaa iho kesällä uv- suojalla varustetulla kasvovoiteella, BB- voiteella tai meikkivoiteella. Käytä talvisin tarpeeksi kosteuttavaa voidetta joka suojaa viimalta ja pakkaselta. Käy säännöllisesti kasvohoidossa, jolloin kosmetologi tekee perusteellisemman katsauksen ja puhdistuksen iholle ja antaa neuvoja ja vinkkejä ihonhoitoon. Kosmetologit osaavat suositella juuri sinun iholle sopivat tuotteet myös kotikäyttöön. Verkkokaupasta löytää nykyään myös hyvin tarkoin esiteltyjä tuotteita kotihoitoon, jolloin ostopäätös onnistuu ilman kosmetologiakin. Neuvoa ja apua saa varmasti kysymällä myös!:)

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit